Tarihçemiz

Tarihçemiz

11.12.2012 8397

Okulumuzun şimdiki binasının yerinde, çok önceleri iki ahşap bina vardı. “Menemenlizade Konağı” denilen bu yapılar, o zamanın büyük yapılarından sayılırdı.

Menemenlizadeler’in Konağı’nda zaman zaman birçok okullarımız eğitim ve öğretim çalışmalarını yürütmüşlerdir. 1928 yılına kadar bu iki binada Tıbbiye Okulu, Eczacı Okulu, Dişçi Okulu, Vefa Lisesi, Kız Sanat Okulu öğretim yapmışlardır.

1928 yılında Kumkapı bucağında bir ilkokul açılması gerekince Menemenlizadelerin Konağı bu kez ilköğretimin hizmetine verilmiştir. Boşaltılan binaların biri Eminönü 3. İlkokulu adıyla öğretime açılmıştır. Üç yıl içinde öğrenci sayısı çok fazla artış gösterdiği için bu kez de Eminönü 61. İlkokulu adıyla öğretime açılmış ve yeni bir ilkokul daha kazanılmıştır.

Her iki ilkokul da, bu binalarda 1947 yılına kadar öğretime devam etmişlerdir. Ahşap ve fazla harap olan binalar çökme belirtileri gösterince okullar “Kumkapı Ortaokulu”na aktarılmıştır. Her iki ilkokul burada ortaokulla beraber dört yıl çiftli öğretim yapmışlardır.

Bu dört yıl içinde İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önce Menemenlizadelerin Konağı’nı İl Özel İdaresi´ne satın aldırmış ve yıktırmıştır. Yerine yapılan bina ile semtimiz modern bir ilköğretim binasına kavuşmuştur.

3 Ekim 1951 günü yapılan bir törenle iki ilkokul yeni binalarında öğretime başlamışlardır.

1960 – 1961 yılı başında Eminönü 3. İlkokulu ile Eminönü 61. İlkokulu “Kadırga İlkokulu” olarak birleştirilmiştir.

1974 – 1975 Öğretim yılında iki anasınıfı, bir araç odası, iki depo ve beş dershanelik ek bina öğretime sunulmuştur.

1992 yılında “Mahmutpaşa Ortaokulu” Kadırga İlkokulu’na taşınarak bu iki okul KADIRGA İLKÖĞRETİM OKULU adı ile eğitim ve öğretim hizmetlerini sürdürmüştür.

2007 – 2008 Eğitim öğretim yılında eski bina olarak adlandırılan bölüm, deprem güçlendirmesine alınarak daha güvenli bir hale getirilmiştir. Yeni bina olarak adlandırılan bölüm için ise yıkım kararı çıkarılmıştır.

 

Okul 2009 – 2010 Eğitim - Öğretim yılında 20 derslikle ve tekli eğitim şeklinde eğitim ve öğretim çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Okulumuz 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı itibarıyla ilkokula dönüştürülerek KADIRGA İLKOKULU adını almıştır.